Strak inlijstwerk, daar komt wat bij kijken

Om een werk mooi strak in een lijst te kunnen zetten, zal het vaak opgespannen of opgeplakt moeten worden. Het grote verschil tussen deze bewerkingen is dat het werk bij opspannen slechts aan de rand wordt vastgezet, terwijl het bij opplakken op een volledig klevende ondergrond bevestigd zit.

Opplakken wordt alleen toegepast bij reproduceerbare werken, aangezien dit proces niet reversibel (omkeerbaar) is. Denkt u bv. aan posters in grote oplage of aan foto's.

Originele werken, werken in een beperkte oplage of werken met een hoge (emotionele) waarde worden bij in onze lijstenmakerij niet opgeplakt, tenzij dit uitdrukkelijk met u wordt overeengekomen. Opplakken zou tot een waardevermindering van het kunstwerk leiden. Een werk uit deze categorie bevestigen wij reversibel op een conserverende ondergrond. De bevestigingspunten houden we zo minimaal mogelijk. Het uitgangspunt is dat het werk geen nadelige gevolgen ondervindt van de bewerking en altijd weer teruggebracht kan worden in de oorspronkelijke staat.

Ter illustratie:

Canvas doeken worden op een houten spieraam gespannen en op de zijkant of achterkant van het raam vastgeniet.

Borduurwerken/textielkunst spannen wij op een conserverende ondergrond en zetten we alleen aan de randen met een conserverende, reversibele tape/lijm vast. Als puntbevestiging voldoende is, maken we daar zeker gebruik van. In een aantal gevallen komen er geen plakmiddelen aan te pas, maar rijgen we het werk vast of houden we het op de plaats met speciale hoekjes/stripjes.

Ook bij kunst op papier zijn er diverse bevestigingsmethodes. Wij bekijken per werk wat de beste manier is om het werk op zijn plaats te houden.

Wij 
kunnen pas precies beoordelen welke bewerking we gaan toepassen als we het werk gezien en in handen hebben gehad. Als Guild Commended Framer kiezen wij voor kwaliteit en verantwoord inlijsten. Voor u betekent dat een inlijsting waar u gedurende lange tijd plezier van zult hebben.

Pin It
FaLang translation system by Faboba

Contact

Janssen Inlijstwerk
Veldbies 4
6075 GN Herkenbosch
T: +31 (0)638023509
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
gratis parkeren voor de deur

contactformulier & route

Privacybeleid

Openingstijden

U kunt ons bezoeken NA AFSPRAAK.
Kiest u hiertoe een tijdslot via 

afspraakicon de online afspraken-kalender

 
Schikt de kalender niet, belt of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u dan even of het door u gewenste tijdstip beschikbaar is.
 
Besluit u zonder afspraak te komen, dan is er mogelijk niemand aanwezig
 

Waar we trots op zijn:

Branchelid in NL én UK, 2x Beste Lijstenmaker van Nederland